Kläcka vaktelägg

Efter vårt förra tämligen misslyckade kläck med endast en liten kyckling gör vi ändå ett nytt försök. Kläckaren är lånad och förklaringen vi fick av Caroline från Rosa skattlådan där vi fick köpa styvsyskonen är att den troligtvis visade fel temperatur och att det varit alldeles för kallt i kläckaren. Så inför denna gång införskaffade jag en hygrometer med förhoppning om att ha bättre koll på temperaturen. Det har gått sådär måste jag säja.

 

Har jag kläckaren inställd på 38 grader visar hygrometern alltifrån 37,3 till 38,2. Oroligt är jag där och försöker få den perfekta värmen men det känns väldigt svårt att pricka rätt.
Förra gången hade vi bara den äldre, skygga tuppen men nu har han sällskap av en liten pigg kille. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På lördag är det dag 15 och då tar vi bort kopparna och slutar vicka på äggen. Sedan är det bara att hålla alla tummar och tår för att vi lyckas bättre denna gång!

 

Författare: Oslagbar men inte helt perfekt

Jag tycker om när saker inte är precis perfekta. Det är i det lite sneda, ojämna, knöliga som själen av personen bakom syns. Den här bloggen handlar om mina projekt, mina djur och mitt liv. Ingenting kommer någonsin vara helt perfekt här men jag tänker glatt dela med mig av det som händer runt omkring mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s